Необходими продукти:
1 пакет домашно точени кори
150 гр масло
½ ч.ч. олио
300 гр трошено сирене
6 яйца
Самардала
Сол
Начин на приготвяне:
Най-напред се приготвя сместа за баничките, като в подходящ съд се смесват сиренето с предварително добре разбитите яйца, които овкусява със сол. Разтопява се маслото и към него се добавя олиото.
Всяка кора се намаслява добре. Поръсва се върху нея малко от сместа. Кората се нагъва като хармоника и се завива във формата на охлювче.
Баничките се подреждат в подходяща тава, върху която е добре да се сложи хартия за печене. Преди да се поставят във фурната, се намазват с мазнината, за да се получи лека коричка и се поръсват със самардала.
Баничките се пекат в предварително загрята фурна на 180-160 градуса, за около 30-35 минути, докато добият златист цвят.
Поднясат се топли. Може да се сервират с домашно кисело мляко или млечна салата.
Снимки:Faktor.bg
Още от Магии в кухнята
Mamma mia! Любимата рецепта на Ал Капоне
Едно лесно ястие, но изключително вкусно, което ще ви пренесе в света на италианската кухня и ще ви напомни за легендарния бос на мафията
Обредна прясна погача за Богоявление
Хлябът е на особена почит на празничната трапеза и има култово място в празника
Коледна пуйка с манатарки и сини сливи
Ароматната плънка и канапето от нарязано и задушено кисело зеле правят ястието изкусително вкусно