Мнозинството срещу Кремъл не е представено от властта, БГ путинистите могат да победят заради болното от руски метастази "дясно"

Цветанка Андреева

Цветанка Андреева

Цветанка Андреева

Големият проблем не е в битката на Копейкин и Янев, че ще се бият заедно с Нинова за гласовете на онези 16%, които подкрепят войната на Путин. Сами по себе си те не са нито в качествено, нито в количествено превъзходство. Ще се самоизяждат на едно малко, общо поле, в което вече ще трябва да се вмести и Радев с всичките си претенции и амбиции. Същинският проблем е непредставянето във властта на огромния процент от обществото, което осъжда войната срещу Украйна и категорично печели обществен превес с евро-атлантическата си ориентация.

Ако онези с малките проценти вече открито заявяват, че ще изкарат България от НАТО и ЕС, то проблемът е, че хибридната война се е пренесла сред демократите. Там сега действат образи на "конюнктурни евроатлантици" и "демократи с ограничен лимит". Победата на бг путинисти е възможна, не защото са силни и влиятелни, а защото дясното е болно и с метастазите си обслужва Кремъл успешно. 

Два примера от вчера:
1/ при декларирано смазващо евроатлантическо парламентарно мнозинство, БСП  наложи своята проруска воля.
2/ при положение, че софиянци излизаме с хиляди в подкрепа за Украйна, вчера /пък и днес/ копейките владеят площада.
Първото и второто са взаимно свързани. Ако лидерите не могат да изкарат хората, то е защото сами убиват общественото доверие.
Най-простият съвет е да припознаят първо общия си враг.