Борисов: Нищо фатално не се е случило, просто ПП-ДБ няма да пътуват в чужбина

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Аз от конституционно право не разбирам и не е редно да се правя, че разбирам. За геополитика мога да говоря колкото искате, аз съм най-компетентен в България. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. 

Благодаря на Христо Иванов, че ми благодари за подкрепата за промените в Конституцията. Винаги съм го подкрепял, отбеляза лидерът на ГЕРБ в отговор на въпроса дали не е била грешка конституционната реформа.

Листът, който ние отнесохме за кандидати- министри, на този лист бяха имената на всички, включително огромна част от ДБ, трима от ДБ, исканата здравна министърка от Атанасов, на туризма и на правосъдието. Министрите на Христо Иванов ги имаше на листа. Аз зачеркнах трима от нашите, за отбраната, енергетиката и електронното управление, заяви Борисов.

Ако не беше жаждата за власт и то за МВР, ние имаме страх от това, тези хора незаконно арестуваха и имаха репресивния апарат и сме чувствителни, че не трябва целият апарат от МВР да е техен, каза Борисов.

"Сега е времето да си решим регулаторите заедно и поправките по механизма. Нищо фатално не се е случило, просто партньорите  няма да пътуват в чужбина", посочи Борисов.