British Airways преустановява полетите до и от Израел

British Airways преустановява полетите си от и до Тел Авив поради опасения за безопасността, докато Израел засилва военния си отговор на нападението на Хамас, предаде АФП.

Този ход бе предприет часове след като британската авиокомпания върна един от полетите си от лондонското летище "Хийтроу" до Тел Авив по средата на полета, позовавайки се на опасения относно ситуацията със сигурността в Израел и региона.

Израел продължи да бомбардира ивицата Газа, като същевременно нанесе удари по цели в Южен Ливан, докато въоръжените крила на палестинските бойни групировки продължават да изстрелват ракети.

"Безопасността винаги е наш най-висок приоритет и след последната оценка на ситуацията преустановяваме полетите си до и от Тел Авив", се казва в изявление на British Airways.

"Свързваме се с клиентите, резервирали пътуване до или от Тел Авив, за да се извиним за неудобството и да предложим възможности, включително пълно възстановяване на сумата и презаверка с друга авиокомпания или с British Airways на по-късна дата.

"Продължаваме да следим отблизо ситуацията в региона", допълни тя.

Много големи авиокомпании, включително Air France-KLM, Lufthansa и големите международни превозвачи от САЩ, преустановиха полетите си до Тел Авив, след като Хамас започна нападението си срещу Израел.

Британската авиокомпания Virgin Atlantic обаче продължава да изпълнява полети между лондонското летище "Хийтроу" и израелския град. /БГНЕС