Даниел Митов: СЕМ и БНР да излязат от кататонния си ступор – Волгин прекрачи всички граници

Ако канибализмът е забранен, то гледната точка на местния Чикатило е нелегитимна

Даниел Митов

Даниел Митов

Точно в деня, в който се прекланяме пред жертвите на престъпния комунистически режим, водещ журналист от БНР оправдава Народния съд, избил държавния, политическия и военен елит на нацията ни, коментира заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов във връзка с днешно изявление на Петър Волгин.

„Достатъчно е да погледнеш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд“, заяви по-рано Волгин.

По думите на Даниел Митов, този коментар „прекрачва всички етични, морални и ценностни граници в съвременните общества“.

„Досега се въздържах да коментирам изстъпленията на г-н Волгин по силата на логиката, че не е добра идея политици да атакуват журналисти. Но след днешния му безумен и безотговорен коментар, няма как да замълча.“ – написа той в профила си във Фейсбук.

Той е категоричен, че стремежът към представяне на различни гледни точки не може да бъде оправдание за изявленията на Волгин:  
„В продължение на години ни продаваха идеята, че през Волгин сме били чували „другата гледна точка“. Но ако в една общност съществува консенсус, че канибализмът е забранен, то гледната точка на местния Чикатило за вкусовите качества на човешкия далак са съвършено нелегитимни. Още по-малко имат място в национален ефир.“

„Предлагам на Съвета за електронни медии (СЕМ) и ръководството на БНР да излязат от състоянието на кататонен ступор, да дойдат в съзнание и да си влязат в ролята, ако искат да ни убедят, че хората в състава на тези институции не са съвършено безполезни.“ – казва Митов в заключение.