Ген. Атанасов иска изслушване на шефа на ДАНС заради посещение у нас на заместника на Кирил Гундяев

Зам.-председателят на българския парламент и съпредседател на ДБ Атанас Атанасов е внесъл искане за ислушване на председателя на ДАНС. Това трябва да стане на заседание на Комисията за контрол над службите и използването на СРС още тази седмица. Шефът на ДАНС трябва да отговори какви мерки са предприети от българското контраразузнаване по отношение на посещението в София на заместника на руския патриарх Кирил митрополит Антоний, в контекстта на обстоятелство, че заради войната срещу Украйна Руската федерация включи България в списъка с неприятелски държави. 

По информация на Faktor.bg Антоний със своя делегация вече е пристигнал в София без всякакви пречки от страна на българските официални власти. Утре той ще служи в руската църква „Св. Николай“ в центъра на столицата, заедно с Лочанския митрополит Гавриил. 

Само през последните два месеца Антоний бе изгонен от Берлин, а Лондон му отказа правото да влезе на територията на Великобритания. 

Безспорно това е поредната руска хибридна операция, целяща да летимира Московската патриаршия и патриар Кирил (Гундяев),  насочена срещу Украйна, БПЦ и православието. 

Още по темата четете ТУК.