Иван Сотиров: Лилков е доказан демократ, привържениците на СДС дълги години са принудени да избират кое е по-малкото зло

Иван Сотиров

Иван Сотиров

"Вили Лилков е политическа фигура и човек, който винаги е бил изявен антикомунист, доказан демократ, с позиции във времето. Има едно изключително добро познаване на града и не само като проблеми и тяхното решение, а той познава и историята на града. Привържениците на СДС дълги години са принудени да избират кое е по-малкото зло. Има само една дясна кандидатура засега на човек с ясна визия и с консервативни виждания. Васил Терзиев се оказа, че е бил резервна кандидатура на БСП за кмет на София". Това заяви Иван Сотиров пред Нова ТВ по повод кандидатурата на Вили Лилков за кмет на София. 

Faktor.bg припомня, че Калоян Паргов, който през 2019 г. беше председател на столичната организация на социалистите, призна, че действително Терзиев "столетницата" се е колебала между Мая Манолова и Васил Терзиев за кандидат-кмет на София. Кандидатурата му била обсъждана в тесен кръг, но в крайна сметка социалистите заложили на Манолова, за да не бие на очи че издигат милионер.