Изтезавана и държана за заложник: Как адвокатка стана заложник на свой клиент?

кадър: БТВ

кадър: БТВ

"Живея в страх, защото нападателят ми няма да ме остави на мира". Това каза пред БТВ адвокат Валентина Каменарска. „Преди пет години мой клиент ме нападна. Тогава аз не знаех, че той е преследвач. Изтезанието продължиха над един час и за това свое деяние той влезе в затвора“, обясни тя. 

Адвокатката припомни, че е имала проблем с вещите лица, които са се опитали да изкарат нападателят ѝ невменяем. След по-обстойна експертиза обаче било установено, че той е осъзнавал какво върши и е понесъл своята съдебна отговорност. Мъжът е излежал три години ефективна присъда.

„Нападението беше свързано със сексуално посегателство, с бой, душене и хапане. Става дума за опит за изнасилване“, пояснява Валентина Каменарска. Тя допълва, че след като нападателят ѝ излиза от затвора, той идва в дома ѝ и започва да удря по вратата и да я заплашва с убийство. В този момент тя е била в дома си заедно със своя съпруг.
Семейство вика полиция, но нищо не се прави по случая – не се иззети записите от камерата на съседите, нито са разпитани свидетели. Нещата остават така, без никакви последици за нападателя.

„Ние веднага се изнесохме на квартира, защото най-важното в онзи момент беше аз да остана жива. Не се чувствам защитена. Смятам, че този човек няма да ме остави намира докато съм жива“, обясни още адвокатката.