Как да си направим хрупкави вафлички без гофретник: вкусна закуска за 15 минути

Украсени с шоколад, ядки и стафиди, те са една от истинско кулинарно изкушение

снимка: Az-jenata

снимка: Az-jenata

Необходими продукти:

брашно - 250 грама;
яйца - 3 броя;
масло - 100 грама;
мляко - 400 милилитра;
мая - 2 супени лъжици, 1 кубче;
захар - 50 грама;
ванилин

Начин на приготвяне:

Изсипете топло разтопено масло в съд за готвене, добавете внимателно яйцата и млякото, които сте оставили на стайна температура, и разбъркайте докато получите хомогенна смес.

Смесете брашното със захарта и маята, добавете солта и ванилията и разбъркайте добре. След това смесете всички съставки и оставете тестото за известно време. 

Изсипете тестото в силиконови формички и го оставете там да втаса.

Загрейте фурната на 210°C. и сложете втасалото тесто да се пече за около 10-15 минути.

Извадете готовите вафлички от формичките в подходяща тавичка и ги оставете за още 5 минути да се запекат.

Поднесете ги с пудра захар, сладко, мед, течен шоколад, плодове, сметана и каквото още желаете. Тогава закуската ви ще бъде неповторима.