Киев уличи Русия в поредната хибридка: Събитията в руската Брянска област са фалшфикация

Отговорността за събитията там поеха партизани от "Руски доброволчески корпус", дошли да освобождавате местните хора от кървавия режим на Путин

Михайло Подоляк

Михайло Подоляк

Събитията в руската гранична Брянска област с т. нар. "украински диверсанти" са умишлена провокация на руснаците. Москва трябва да се страхува от собствените си партизани. Това обяви съветникът на ръководителя на кабинета на президента Михайло Подоляк, цитиран от РБК-Украйна.

"Историята с украинската диверсионна група в Руската федерация е класическа умишлена провокация. Руската федерация иска да изплаши народа си, за да оправдае нападението над друга държава и увеличаването на бедността след една година война. Партизанското движение в Руската федерация става по-силно и по-агресивно, страхувайте се от вашите партизани...", пише Подоляк в Twitter.

Припомняме, че днес в Руската федерация съобщиха за проникване на украински ДРГ в две села в Брянска област на границата с Черниговска област. Съобщава се за "престрелки, битки, вземане на заложници".

По късно стана ясно, че зад тези действия хора с жълти опознавателни знаци от така наречената организация „Руски доброволчески корпус“. Те пуснаха видео от Брянск, от което става видно, че те са поели отговорността за атаката и вземането на заложници в руската гранична Брянска област, след като преди това Русия обяви, че това са  украински диверсионно-разузнавателни групи (ДРГ).

В момента във всички интернет ресурси можете да видите новини за "украинските ДРГ“, които убиха деца, взеха заложници, но в същото време набързо напуснаха и т.н. Всичко това е лъжа на кремълските пропагандисти. Руският доброволчески корпус дойде в Брянска област, за да покаже на своите сънародници, че има надежда, че свободните руски хора с оръжие в ръце могат да се борят с режима“, се казва в изявление на организацията.

Ние дойдохме тук не като ДРГ, а като освободителна армия на родна земя. За разлика от армията на Путин, ние не воюваме с цивилни. Тук сме, за да ви освободим. Призоваваме ви да вземете оръжие и да се биете срещу кървавия режим на Путин в Кремъл“, казват военните във видео.

На заден план се чуват картечни залпове.