Константин Вълков: Кой е този кабинет, който ще се хареса на Борисов?

Никога не е имало вариант да има правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, заяви журналистът

Константин Вълков

Константин Вълков

ПП-ДБ попаднаха в капана на ГЕРБ, като представиха кабинет. Минути след представянето Борисов направи на пух и прах този кабинет, както и се очакваше, заяви той. Никога не е имало вариант да има правителство на ГЕРБ - СДС и "Продължаваме промяната – Демократична България". Борисов винаги е управлявал в малцинство. С изключение на един път. Затова е важно да има правителство на малцинството. В случая на ГЕРБ, заяви в ефира на бТВ журналистът Константин Вълков.

Според него единственият шанс да се случи нещо различно в тази държава е да има кабинет на малцинството – независимо дали на ГЕРБ – СДС или на ПП – ДБ, посочи Вълков.

От самото начало ПП не предложиха смели реформи, не застанаха твърдо зад това, което искаха, и представиха кабинет под диктовката на ГЕРБ. Кой е този кабинет, който ще се хареса на ГЕРБ? И футболисти на "Реал Мадрид" да предложат, Борисов няма да ги одобри. ПП-ДБ направиха това може би пред уплах от електорален глад, добави журналистът.

За мен победителят печели всичко. Председателят на Народното събрание трябваше да бъде оставен да бъде на ГЕРБ, както и правителството. Само така може да се види справят ли се или не ГЕРБ. Кабинет с ДПС, БСП и ИТН винаги е бил план А за Борисов. В някакъв смисъл това е добре за ПП в смисъл да се види кой може и кой не може да управлява, коментира още Константин Вълков.

По думите му най-реалистичният вариант е да има правителство, където водеща фигура да са ГЕРБ, с експерти, подкрепени от ДПС и от ИТН, но не и от ПП.