Костадинов провокира страховете у хората: Кабинетът потъва със страшна сила, България е в опасност!

Новите предсрочни избори чукат на вратата, скоро управляващите ще останат само снимки, твърди лидерът

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов продължава с пропагандните си внушения и невъздържан изказ, заради който вчера бе лично критикуван от премиера Николай Нанков. По този начин той провокира страховете у хората, опитвайки се да печели гласове в полза на своята партия.

Днес той заяви от трибуната на Народното събрание в декларация: Кабинетът потъва със страшна сила!

Според него кризите не са овладени, а се задълбочават. Коалиционните партньори били заети да разпределят порциите, а новите предсрочни избори чукали на вратата. Няма сглобени комисии. Но пък "Възраждане" се оказали враг на кабинета, според Костадин Костадинов.

Той критикува вчерашния брифинг на премиера Николай Денков. Вчера правителството обявило война на "Възраждане", по думите му.

Лидерът на партията захапа и брифинга на Корнелия Нинова, която също критикува "Възраждане".

Ние не признаваме това правителство, отчете Костадинов. Репресиите срещу "Възраждане" никога не за спирали, оплака се той. Въпреки всичко популярността на партията нараствала. Управляващите щели да останат само снимки, според прогнозата на лидера на "Възраждане".

В нашата страна върви пълзящ украински сценарий, опасява се той. Костадинов призова да не се допуска разделяне на нацията ни.

Хората, бдете. България е в опасност, настоя той. Според него именно властта се опитвала да всява разделение.

Припомняме, че не за първи път лидерът на Възраждане говори за Майдана в Украйна, когато започна вълна от демонстрации и гражданско неподчинение през ноември 2013 година, след като украинският президент Виктор Янукович отказва да подпише споразумението за асоцииране с Европейския съюз и направи опит да обърне Украйна отново към Русия и Евразийския съюз. Срещу протестиращи в Киев са изпратени включително и снайперисти, а самият Янукович бяга от страната. Впоследствие Русия обявява действията им за фашистки преврат Напрежението и политическата нестабилност, настъпила в месеците след това, използва като мотив за предизвикване на кризата през 2014 г. Тогава Кремъл атакува суверенитета и териториалната цялост на Украйна, като изпраща така известните "зелени човечета" и извършва преврат, а в последствие анексира Крим. Отделно на това с аргумента за защита на рускоезичното население в Източна Украйна възникват сблъсъци, а двете области в Донбас, за които в момента се води пълномащабна война, се насочват към сепаратизъм. Руската федерация организира по подобие на този в Крим референдум през есента на миналата година и обяви, че анексира четири области на Украйна - Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.