Любен Дилов: Има нужда от правителство - България е в контролиран хаос, мога да посоча и архитекта

"Да положим усилие този парламент да работи"

България от две години е в контролиран хаос, мога да посоча и архитекта на този хаос, заяви от парламентарната трибуна Любен Дилов-син, народен представител от ГЕРБ-СДС.

"Всички тези оратори, които използваха думата ценности нека ме оборят има ли по-голяма ценност от максимата, че и най-лошият мир е по-добър от най-добрата война." - каза той. 

"Кой би спечелил от друг сценарий днес като ще правим политически сметки. Някой има ли съмнение, че ГЕРБ няма да има същия или по-добър резултат? Имам големи съмнения какво ще се случи с избирателите на БСП и ИТН. Никой няма да спечели от предсрочни избори." - посочи Дилов. Според него са направили огромен експеримент в българската политика като са я оставили на служебни правителства.

"Къде се перат българските политици, на едно място - избори. Борисов няма никаква нужда да бъде пран от когото и да било след близо 20 спечелени избора в България. Единствените, които ви перат са българските избиратели." - подчерта той.

"Този кабинет, който ще има изключително тежка задача, в крайна сметка съществува, за да може да продължи да съществува 49-тото НС, защото то има огромна и тежка задача да поправя изключително много тежки неща. Трябва да положим усилие този парламент да работи." - каза още Дилов. /БГНЕС