Тодор Тодоров в "оПозиция": Рибата се вмирисва откъм главата, а политиците се изяждат по между си като хищници

Тодор Тодоров

Тодор Тодоров

Проблемът със спонтанността на Хелоуин е, че родителите не възпитават децата в нашите ценности. И когато те нямат познание, за какво е например Денят на будителите, как да очакваме да празнуват нещо, което не знаят?  Ако нямаме будители на най-високо държавно ниво, няма да имаме и будна нация. Това казва криминалният психолог Тодор Тодоров пред "оПозиция" с Горан Благоев.

Старата българска поговорка гласи, че рибата се вмирисва откъм главата. Днес имаме много глави на много риби, които вместо да плуват в една посока гледат да се изядат по между си като хищници, допълва Тодоров. Според него не можем да очакваме други резултати и при нови извънредни парламентарни избори, докато една партия държи повсеместно властта по места, защото, особено в малките населени места участието в избори не е право и свобода, а принуда. 

 След като ГЕРБ ни проглушиха, че са първа политическа сила, да поемат отговорността и да съставят правителство, да започнат да управляват дори в ситуация на перманентни критики и дискомфорт, казва психологът.

Каква реформа е необходима в МВР и как да спрат политическите уволнения в системата – чуйте цялото  интервю: