Булото на Мая се разкъса, грейнаха трендафорите на братя Галеви

Манолова, цървулите на дядовците ни са свещени, не чепиците на мутрите, подчинени на ДС

Светослав Пинтев 

Една от емблемите на БСП и борчески Кюстендил напира да става кмет на София…
Партията я подкрепя срамежливо, а тя се прави, че няма нищо общо с нея. Хеле пък с покойните братя Васил и Георги Илиеви, с т.нар. някогашни дупнишки владетели братя Галеви, криещи се от Темида в екзотични страни.
Калина Андролова забеляза във връзка с първото: 
„Стигна се дотам, че, за да влезе класически бесепар в политическа битка трябва да заяви, че 'уж" няма нищо общо с БСП. Какво е това ужасяващо СРАМУВАНЕ от собствената партия, бе другари!?!”
Това явление, разбира се, има 

дълбинно философско обяснение

В индуистката митология Мая(Maia)е нещо като богиня на илюзията, на подмяната. 
 Разбира се, това божество не е в никакъв случай идентично с Мая Манолова, но името явно си върви с характеристиките.
"Булото на Мая" (от санскрит) е едно от базовите индуистки понятия, обозначаващо вселената на двойствените явления. Интересно,  че така се получи и с 

нашата Мая Омбудсманката

"Моето поведение на протестите срещу кабинета "Орешарски" не е нещо, с което се гордея. Нека това да се изясни, да не остане недомлъвка в това студио. Вече от позицията на времето гледам по друг начин на това свое поведение, то беше грешка. Наистина не се гордея с това", обясни объркано Мая Манолова в сутрешния блок на Нова телевизия. 
Само дето не си раздра ризата и не изкрещя като заклеймен лично от папата грешник през Средновековието: 

 Mea culpa

Подкрепата за Делян Пеевски за шеф на ДАНС също смята за грешка, но нали били в една коалиция с ДПС, та се наложило...  
От Нова телевизия й припомниха нейните думи от 2013 г., в същото това студио:
 "Ако ще се успокоите и престанете да питате кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС, приемете, че аз го предложих.
 Това било поемане на отговорност, не друго.
Случаят „Костинброд” не бил грешка, разбира се. Нали Партията го е поискала, а тя е права, когато съгреши дори.
Философът Артур Шопенхауер, който постулира модерното „разрушение на разума”, обозначи с понятието „булото на Мая” илюзорността на нашия свят. Той пише, че вселената е покрита с въпросното було и то ни пречи да видим истинската й същност. В този смисъл Мая Манолова е идеална илюстрация на тази 

илюзорност на българския свят 

Да не се бърка с руския такъв. Колкото и да им се иска на путинофилите да са идентични. Ала те и никакви русофили не са, камоли българи. 
Да минем сега към друг известен автор на философски сентенции.
Преди доста години след една тежка загуба на националния отбор живият класик Христо Стоичков извади от торбата и изстреля  с левачката народната мъдрост: 

„От цървул трандафор не става!” 

В смисъл на луксозни кожени обувки.
 Така моделният ляв даде своя принос  в закрепването и сакрализирането на цървула в съвременната национална митология. Използва го многократно, в различни словесни конструкции….
Така Камата стана основоположник на цяла цървулена тенденция в публичното говорене. Тя  доби нови измерения и допълнения през последните дни.
В отчаян опит да спечели т.нар. градска десница и протестърите, както ги наричат презрително, обявявани традиционно за платени,  кандидатът за кмет на София Мая Манолова, дето не е от БКП, пардон БСП,
 
цитира кого? 

Как кого, тя цитира президента Петър Стоянов, който казал: „Внимавайте колко се надувате, защото, когато се качите на тавана, може да ритнете цървулите на дядо си.” 
"Това важи за всички, които са забравили откъде са тръгнали", изтълкува ни го  Манолова. 
Интересно, значи 

важи и за нея самата

Софиянци, дори да сме четвърто поколение, се гордеем с цървулите на дядовците си, не с трендафорите на братята Илиеви или Галеви, въведени в „бизнеса” от генералите от ДС, оглавяващи в някои случаи предизборните щабове на БСП в зората на демокрацията,  истинските творци на благата за червената върхушка, другарко Манолова.
Да ви припомняме ли, че Партията закри с капиталистическото „було на Мая” най-верните другари, които наистина построиха комунизъм върху разлагащия труп на Капитала, но за себе си, като мутрите смениха ДС в качеството й на 

щит и меч на Партията 
 
А сега илюзиите добиха плът,  извадиха и инкарнацията на „булото на Мая” 
Управляващите днес  издигнаха Мая Манолова в Ериния. Да им фучи в гащите сега. 
Хак им е, защото също като нея възневидяха „протестърите”, довели ги на власт. Превърнаха ги във враг,  обясняват как улицата   не може да въздейства на институциите. Не без „любезното съдействие на Корпулентния.
Иначе БСП и Мая Манолова имат сериозни разминавания.
Партията например вижда в Истанбулската конвенция мощен инструмент да генерира недоволство сред народните маси, плашейки ги с джендърите, както едно време са го плашели с
 
караконджули, нежити и бродници

Мая Манолова пък официално заяви преди време:
”Истанбулската конвенция е важен инструмент на Съвета на Европа срещу насилието над жени и домашното насилие. Тя задава европейски стандарт, подкрепян от държавите-членки на ЕС и от самия ЕС, който я подписа на 13 юни 2017 г”
Няма значение, важното е червеното було на Мая съвсем да ошашави българите. 
 Винаги съм имал особен пиетет към асоциациите, които не са нищо друго освен препускащи една след друга представи. Манолова събужда асоциации като преврат, Костинброд, такси, Орешарски, ДАНС, Ленин, Троцки, Сталин, Тито, Димитров, братя Галеви, братя Илиеви, ВИС-2. Това е то. Цървулите са като хералдичните символи на кралски род пред техните символи. Цървулите наистина са сакрални, трендафорите са срам, другарко Манолова.