De Profundis: Логиката решава – най-добре да няма логика

Без създаване на хаос Кремъл няма как да реализира изконните руски интереси не само в България, а и на Балканите

Авторът

Авторът

Пламен Асенов, специално за Faktor.bg

В какъв логичен свят живеем само! 
Децата в колата на главния прокурор се оказаха гардове от НСО. Логичен е въпросът кой тогава е пътувал в колите от кортежа на НСО. Нямаше да питам това, ако вече беше категорично доказано, че извънземните редовно ни посещават. 
Един от най-важните въпроси в страната е този за бюджета. Особено когато сме в средата на годината, а бюджет няма. 
През есента, донякъде логично, служебното правителство каза, че няма да внася бюджет, защото не иска да предпоставя нещата, да си го внася редовното правителство, което ще управлява. Редовен кабинет обаче не се състоя и сега, пак донякъде логично, служебният реши този път  да внесе проект, пък каквото стане. 
Ами, честно казано, с 6.4 предложен дефицит, нищо няма да стане, защото няма как да стане. Друг е въпросът дали това се дължи на пълна некадърност от страна на гълъбовото ято или на умисъл. 
Може пък

 целта да е точно това – нищо да не стане

 България да не влезе в Еврозоната и Шенген, да си стои разкрачена между Европа, от която точи пари, и Русия, която обича безрезервно, да се поддържат и увеличават противоречията, тоест, хаосът в страната…..Иначе как без хаос ще се реализират изконните руски интереси не само в България, а и на Балканите.   
Е, има и други начини, де. Ето още един. 
ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ няма да направят едно правителство на мнозинството заедно, въпреки че прекрасно знаят - това е единствената опция България да не затъне в шести поред извънредни парламентарни избори, които ще бъдат точно толкова безсмислени, колкото и петте досега. Доколкото се разбира обаче от нееднозначните сигнали, които излъчват двете коалиции, възможно е да направят две правителства на малцинството поотделно и, въпреки това, някак да управляват заедно. Или с подкрепата на други партии, все едно.
Чудесно, но има проблем. Щом опитаме да си представим практическата реализация на тази идея, логиката веднага започва да сочи към две непреходни мъдрости - тая работа не е като оная работа, а човек, колкото и да се върти, гъзът му е все отзад. 

Като стана дума за управление, виждам как логиката вижда с очите си, че България вече две години се придвижва в трудния свят наоколо като 

войник по време на учение - на прибежки и припълзявания

 Или лети на автопилот. Или разчита на служебни кабинети, назначени и управлявани от Румен Радев. 
На пръв поглед, трите възможности не звучат еднакво, но лошият резултат от тях е абсолютно еднакъв. Всъщност – не, с кабинет на Радев дори е най-зле, защото тия гълъби дърпат към Русия, сякаш само гащите им са в София, а тирантите им са закачени в Москва. 
По подобен начин те разтягат максимално и българската Конституция, в опит безкръвно да превърнат страната от парламентарна демокрация в президентска автокрация.  
Но има и още за Радев, доколкото този човек кипи от логика и други кипящи течности в мозъка. За разлика от предишните избори, когато каза, че ще разтяга максимално срока за раздаване на мандатите, по изборите на 2 април президентът на всеослушание разтръби, че този път ще бърза. И ето го, бърза. Мина вече над месец в бързане, а той си дава още една седмица – до 15 май. И злите езици, естествено, започват да дрънкат глупости – например, че Радев кара самолета повече като куца мравка на земята, отколкото като изтребител в небето. 
Ами може би това е неговата мярка за бързина, бе, граждани. Няма нужда да го корим човека, ако така му идва отвътре. Пък и по този начин вече наистина става ясно и на слепите защо всеки градински охлюв напоследък изпреварва България по пътя за Шенген и Еврозоната. 
Все ще стигнем – казва логиката. И е права, нали?

Фамозният „Безсмъртен полк“ пак марширува из София и провинцията. Пак вее руски знамена и се кланя на българските окупатори. 
Логиката сочи обаче, че, колкото и да е безсмъртен, той се състои

изцяло от мъртъвци

 В него участват мъртвите от Втората световна война, плюс живите мъртви, които правят въпросния поход в подкрепа на онзи бъдещ мир, който тепърва ще се изкове с много жертви от Русия в нейната Трета световна война срещу целия свят.
По този повод си спомням, че в късните години на Съветската империя в даден момент - деветомайски или седмоноемврийски - другарят Брежнев бе възвеличен като „маршал на мира“. Представяте ли си каква развинтена логика имаха съветските пропагандисти, за да измислят такъв тежък оксиморон, само с цел да направят кефа на един напикаващ се в гащите кретен. 
Е, сегашните руски пропагандисти очевидно са достойни наследници на тогавашните съветски. Тези измислиха най-тежки обвинения срещу Украйна, задето някакви два дрона уж атакували Кремъл в опит да убият лично императора Путин. Логично, нали – иначе защо някой ще атакува Кремъл. 
А и защо Кремъл ще допусне да бъде атакуван, освен ако не става дума за поредната пропагандна акция. 
Този път обаче руските кретени нещо не успяха да подредят логиката и да си изиграят картите както трябва. С пяна на уста пръв изпищя кански Дмитрий Медведев, прочут напоследък с напълно неадекватните дори за него изявления. Той категорична подкани Зеленски най-после да бъде физически ликвидиран. 
Ядец, Медведев май забрави, че това убийство изначално бе една от целите на самата „специална операция“, която Москва започна срещу Киев преди повече от година. И че при опита да извършат точно това престъпление, досега в Украйна са загинали над 200 000 руснаци, а Зеленски си е жив и здрав. 
Чак след като светът изслуша тъпотиите на Медведев, Песков и други пропагандисти започнаха да мрънкат и да внушават на общественото мнение, че зад дроновете над Кремъл всъщност стоят самите Съединени щати. Но този път не им повярва дори най-прогресивната общественост по света в лицето на Северна Корея, Иран и Китай. 
Да, и тези твърди руски съюзници прекрасно си дават сметка, че ако САЩ решат да се намесят пряко в конфликта, подпален от Русия, то ще е с доста по-мащабна и координирана акция, не с два ирански дрона, които са като самосвали, в смисъл – сами се свалят точно когато и където е необходимо, за да не се дадат случайно някакви излишни жертви. Зер, последният кремълски служител за Русия е доста по-ценен от първия сред онези руснаци, които мрат в Украйна.       

Забелязвам, граждани, че Марийка Захарова също здраво се придържа към  естествена, нормална логика. Имам предвид, че колкото повече остарява, тя толкова повече погрознява и съответно – толкова по-злобна става. Макар че обратното също е логично - колкото повече злоба излива, толкова повече тя я разяжда отвътре и затова погрознява.
Последно Захарова нападна…..е, познахте – пак Зеленски, като го нарече „предател“ и „Юда на 21 век“. Идеята е, че, като отменя честването в Украйна на Деня на победата и го замества с честване на Деня на Европа, той предава собствените си предци – онези от Червената армия, онези от концентрационните лагери, онези, които в тила са работили за победата. 
Ако не беше толкова сериозно, щеше да бъде адски смешно. И жалко. 
А е сериозно по три причини. Първо, същата тази Червена армия, за която предците на Зеленски са се сражавали, сега е

 червена от кръвта на самите украинци

 Второ, за кои концлагери точно става дума – за тези на Хитлер или тези на Сталин. Защото те са несравними и сталинските печелят по качество и мащаб на престъпленията. 
Както пък срещу тях биха спечелили путинските, които щяха да бъдат построени, ако руснаците бяха победили в първите дни на войната срещу Украйна, както планираха. 
И трето, целия свят добре видя как бандитите от руската армия се отнасят към „онези, които са останали в тила“ или мирните граждани на Украйна – как грабят, изнасилват и мародерстват в завоюваните територии. 
Така че Захарова да млъкне и да отиде в ъгъла да се срамува. Също и да се страхува, доколкото тя и другите словесни крепители на кремълския режим също подлежат на международен съд като съучастници в неговите престъпления.