Путин, Кашчей Безсмъртни и българското яйце на злото

Навремето в името на СССР изковаха македонската нация, сега в името на Кремъл настървено искат да унищожат българската

Светослав Пинтев 

Гледам с нарастващо притеснение хората, които твърдят, че люто мразят фашизма, а крещят по улиците на София в чест на путинския фашизъм, борят се уж за мир, та да остане той безнаказан, да не загине в бункера си,  гледам направо с ужас как се превръщат  пред очите ни в страховити пълчища на злото. Под благия поглед на държавата, общините, партиите, лидерите им и други отделни отговорни другари.  
Сред феновете на путинизма сигурно има много иначе читави хора, трудолюбиви, услужливи, но застанат ли в строя на „Безсмъртния полк“ и други подобни…. Превръщат се в част от един зловещ механизъм, който застрашава България екзистенциално. 
Сякаш си във филм на ужасите, но си в живота си, не можеш да изключиш телевизора…
Често се чудя-
 
дали не са омагьосани

 Дали държавата ни, мащеха,  позволила чуждата пропаганда да им излъска мозъците, да ги накара да обичат по-силно друга страна, по-точно нейните диктатори, сега в лицето на президента Румен Радев  не им се подиграва с гневните си слова срещу чуждопоклонниците. Така сякаш запечатва инициативната магия. И сякаш чуваш зловещ кикот…
Факт е, че много хора се превърнаха в хибридни зомбита, караконджоли, таласъми, нежити и др. подобни гадове, за които мислехме, че битуват само в  суеверията.
 И за това е виновна изцяло българската държава, позволила разгула на путинската пропаганда, която не е спряна и днес. Навремето в името на СССР изковаха македонската нация, сега настървено искат да унищожат българската. И това ли ще позволим? 
Тези хора не обичат Русия, обичат насилието, което генерира тя и нейните самодържци - царе, генерални секретари, президенти, все едно. Тези хора мразят Горбачов и Елцин, защото са 

предатели на идеала им за батюшката, 

който властва в реки от кръв и страдания. По същия начин мразят Зеленски, както смъртножадните на Черния лорд вероятно мразят Хари Потър, в кръга на шегата. 
 Те обичат да са под властта на Мордор, упоени са от черната магия.  Друго обяснение няма.
Как иначе е възможно да се интересуваш от съвременна Русия и да не знаеш, че режимът на Путин отговаря на всички характеристики на тоталитаризма от фашистки тип, да не знаеш, че той практикува русофобията, от която непрекъснато се жали,  в най-чист вид. Колко видни руснаци изби - политици, юристи, журналисти, даже честни ченгета. Тук са бившият вицепремиер Борис Немцов, Александър Литвиненко, Сергей Магнитски, Анна Политковская….Списъкът е безкраен. Да не говорим за този на политическите затворници, оцелели досега по чудо - Алексей Навални, Владимир Кара Мурза, Иля Яшин,  Евгени Ройзман…    
Колко руски блока взриви преди години, а в Украйна първо сравниха със земята градовете с 90 % рускоговорящо население. Няма как искрено да се интересуваш от Русия и да не знаеш тези неща. Ако си фен на Главния, няма нужда да знаеш нищо. 
Не може да не си чул, че 

влечението на Кремъл към фашистката идеология 

и практика беше признато в ефира на държавния канал Россия 1, почти директно? 
Лично главният пропагандист на Кремъл Владимир Соловьов, заснел преди време хвалебствен филм за живота и делото на Бенито Мусолини, с пари от руската държава, го озвучи. По повод на Мусолини той каза, цитирам по памет: „По неговия път отчасти сега върви и Русия“. 
Не е отчасти, но това е за отделно изследване. 
Бенито Мусолини, наричан Дуче, е бащата на фашизма, както е добре известно. Друг е въпросът дали в Кремъл не става въпрос за нацизъм, но да не се отклоняваме.
Думата ми беше за 

омагьосаните  
    
Победобесието по нашите улици ми припомни едно видео интервю, което гледах съвсем наскоро.   Не съм фен на мистиката, но понякога нещата съвпадат по такъв причудлив начин, че направо очакваш някой да почне да вие към луната…
Руският философ и окултист Андрей Космач, един от мераклиите за наследник на Ванга, каза пред канала на сънародника си Марк Фейгин, правозащитник, адвокат и заклет опозиционер, че елитът около Путин дълги години вярвал в едно предание, разказано от 

съвременни подобия на Распутин

 То гласи, че в Черната планина в Крим е заровен жезъл, който ще бъде открит от мъж на име Владимир, а това ще му донесе господство над целия свят. На самата Ванга също приписваха някакво изказване за Владимир. 
И тук става наистина интересно. В стила на  Делфийските пророчества, които били така завъртени, че представяли и двата варианта на едно събитие. 
Става въпрос за планината Карадаг на полуострова, която руският президент е посетил няколко пъти, по думите на Космач.
Това поразително прилича на манията на Хитлер да притежава Копието на съдбата, с което е пронизан Христос. И то гарантирало господство над целия свят. 
Маговете пропуснали само един нюанс в предсказанието си за Путин, че и 

Зеленски носи същото име,

макар да го изписват на украински като Володимир. 
Е, според политолога  Андрей Пионтковски, а и много други експерти, украинският президент вече се е превърнал в неформален лидер на свободния свят.  Въпрос на време е да си вземе и жезъла.
И досега избрани шамани и врачки защитавали с магиите си тайнственото място в Крим, като стигали там без проблем, защото разполагали с документи, издадени от Федералната служба за охрана на Руската федерация. Те са си част от нея. Нали са разказали още преди години на Путин, че това е сакрално място, което ще му осигури световно господство, та оттогава се грижат за енергийната му защита, което, разбира се,  едва ли ще помогне срещу украинските ракети.
Куриозното е, че според една от легендите в планината Карадаг, Челната планина, в Крим се крие мястото, където се пазят деветте живота на 

Кашчей Безсмъртни,

 зъл магьосник и кръвопиец от източнославянската митология, когото много често сравняват с Путин.   
Митологемата е, че там има езеро, в него остров, на него дъб, под него сандък, в него заек, в заека - патица, в патицата-яйце, а в него се крие смъртта на „безсмъртния“ Кашчей“. И винаги се намира някой юнак, който да счупи проклетото яйце. 
Това, че тези неща се намират в Крим е проблем на Путин. Наш проблем е, че смъртта на пропагандния бацил е скрита още по-старателно в българското яйце на злото. И трябват много юнаци, за да спасят омагьосаната ни родина.