Аню Ангелов: Евтино залъгване на общественото мнение, че армията изпитва недостиг от въоръжение

Аню Ангелов

Аню Ангелов

„И какво стана сега? Вместо мантрата да не бъдем въвлечени във войната, сега имаме нова мантра - БА изпитва недостиг от въоръжение и по тази причина не можем да изпратим военна помощ на Украйна. Много евтино залъгване на общественото мнение. Би било добре да се запознае МО що е то войскови запаси от въоръжение и боеприпаси и що е то мобилизационни запаси. Кои от тях къде и как се съхраняват. Също така да се запознае какво произвеждат, какво и къде продават държавните ВМЗ, частните Арсенал, Емко и т.н.“ Това изтъква в свой коментар, публикуван във фейсбук бившият министър на отбраната Аню Ангелов.

 Според него що се отнася до плащането на ново призведено въоръжение за Украйна, ЕК обяви на два пъти по 500 млн. евра за въоръжение за тази цел. 
„Днес секретарят по отбраната на Великобритания Уолис обяви, че на донорска конференция 35 държави са решили да предоставят на Украйна тежко въоръжение с голям обсег, бронирани машини, средства за ПВО и за брегова отбрана. А ние продължаваме да се снишаваме, недайси боже, да не се разпадне управляващата коалиция!“, казва още Ангелов.