Христо Иванов: Не! Няма да участваме на изборите в коалиция с Мая Манолова и "Отровното трио"

Христо Иванов

Христо Иванов

„Това, че турският президент се обръща към хора, които гласуват за нея е нормално. Проблемът е, че имаме задкулисно управление. Сараят е механизмът за разпределяне на порциите и това го каза Ахмед Доган. Партията му има претенции към фондовете. Тези пари трябва да се инвестират в образование, а не да бъдат опапани. ДПС направи грешка, че докара симпатизантите си в Росенец, където видяха богатствата на лидера си. Корупцията в България е проблем и той не е в това, че парите няма да достигнат до лекарите. Корупционната уязвимост е огромна в България“. Това заяви съпредседателят на коалиция „Демократична България“ Христо Иванов пред БТВ.   

„Ердоган има своите интереси и опитва да влияе на съседна страна от ЕС. Проблемът е, че му даваме възможност да го прави“, каза още бившият правосъден министър. 

За мен не е изненада коалицията между Мая Манолова и „Отровното трио“. „Демократична България“ заяви в декларация, че иска лустрация, енергийната зависимост, отстраняването на Иван Гешев като главен прокурор и смяна на ВСС. Ние не сме яхвали протестите, но сме против Бойко Борисов и модела на „сарая“. ДБ се явява на изборите, отворена към гражданските организации. Канили сме „триото“, но не сме преговаряли с други партии. Няма да се явяваме с отровното трио и с Мая Манолова на изборите“, категоричен е Иванов. Той предупреди, че датата на изборите 28-ми март ще доведе до сценария с вота в Румъния, където гласуваха едва 30% от избирателите. Христо Иванов предложи правителството да въведе вот по пощата. 

„Искахме оставката на правителството, за да не посрещнем втората вълна на коронавируса с това управление. Образователният процес изисква децата да са заедно. Лятото беше пропуснато. Образователните институции пак няма да бъдат подготвени заради празниците“, констатира Христо Иванов.