Предстои автотехническа експертиза да установи скоростта при катастрофата край Аксаково - СНИМКИ - ВИДЕО

Военно-окръжна прокуратура води разследване след тежката катастрофа с участието на кола на служебната власт, при която загина един човек, а други двама са ранени. Инцидентът стана на входа на Аксаково в участък, където има ограничение на скоростта. Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Рано тази сутрин подполковник Георги Василев, заместник-военен окръжен прокурор на Сливен, заяви, че продължават следвените действия и оглед на местопроизшествието. Военен прокурор ще разпита свидетели.

Още снощи военният прокурор от Варна е разпитал и четирите лица, които са били в автомобила на НСО, уточни подполковник Василев. Сред тях е и лидерът на "Продължаваме промяната" и съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков, който снощи каза, че ще прекрати предизборната си програма.

Днес ще продължат разпити на нови лица, които са присъствали непосредствено след настъпването на инцидента, уточни заместник-военният окръжен прокурор.

Тежко пострадалата 58-годишна жена е в интензивно отделение във Варна. Тя има множество травми.

Разрешената скорост в участъка, където е станала катастрофата в четвъртък, е около 60 километра, каза още подполковник Василев. Той уточни, че скоростта на движение и на двата автомобила ще стане ясна след събирането на всички доказателства и назначаване на автотехническата експертиза. /БГНЕС