Съпругата на загиналия пилот към военния министър: Бюджетни паразити, добре че сте само за два месеца

Димитрина Попова

Димитрина Попова

"Министър Стоянов", само ще се усмихна! Готов ли сте за малко административна работа относно "личния състав", като сте враг на безхаберието?“ Този риторичен въпрос към служебния министър на отбраната задава от личната страница във фейсбук Димитрина Попова - съпруга на загиналия през миналата година край Шабла пилот майор Валентин Терзиев. Повод за неудобните й въпроси е вчерашното изявление на Димитър Стоянов, че е враг на безхаберието, а не на F-16.

„За три МиГ-29 има летателна ескадрила, която поддържаме с години и още 1000 човека нелетателен състав, а за 8 самолета няма да има????
За летателна ескадрила с 16 самолета, 4000 "личен състав" ли ще трябва?
Бюджетни паразити, добре че сте само за два месеца и....не остана.
Направете "модернизация на личния състав" (по-скоро актуализация, а не като в комунизма), най-вече на ръководните кадри като "Вас" (не само във ВВС) и ще освободите милиардите, които трябват на Българската армия“,  казва с ирония Попова.

По-късно тя допълва коментара си: „Те и психолозите им са от "паразитния личен състав", така че няма оправия. Всичко бюджетно е кръгла нула. Извинявам се на всички, които засягам, но това е действителността - оставили сте се на течението за една заплата и едно неподплатено его“.