Нови твърдения, че Путин е умрял миналата нощ, Кремъл официално отрече (обновена)

Колаж: kavkazcenter.com

Колаж: kavkazcenter.com

Телеграм-канал "Генерал СВР", за който се смята, че има източници близки до руските спецслужби, отново съобщи, че Владимир Путин е починал вчера в 20 часа и 42 минути московско време в резиденцията си във Валдай.

Валерий Соловей, който също твърди, че разполага с вътрешна информация, обяви, че "тиранинът е мъртъв".

Според тази непотвърдена информация, лекарите, които са извършвали реанимационни действия и са констатирали смъртта на руския президент, в момента са затворени в помещението с тялото, по лична заповед на Дмитрий Кочнев, който получава заповеди от Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Русия.

Според "Генерал СВР", охраната на двойника на Путин е усилена, водят се преговори между различните групи за влияние, но всеки опит двойник да бъде представен за президента, ще е равносилен на държавен преврат.

Припомвняме, че същите източници в четвъртък твърдяха, че сърцето на Владимир Путин е спряло и той е включен към системи за изкуствено поддържане на живота.

Много наблюдатели смятат, че както "Генерал-СВР", така и Соловей са използвани от службите и Николай Патрушев, за да пускат в  обществото различни слухове.

По-късно Кремъл официално опроверга твърденията за смъртта на руския президент Владимир Путин, като нарече информацията "пълна лъжа". А слуховете, че Путин е неизличимо болен от рак говорителят на Кремъл Дмитрий Песков ги обяви за „абсурдни“

Превод: Faktor.bg