Путин е на операционната маса? Подготвени са "двойник" и заместникът му

Владимир Путин

Владимир Путин

Кремълски източници твърдят, че Путин ще бъде опериран (или вече е опериран), и че за времето на неговото отсъствие ще управлява Николай Патрушев, председател на Съвета за сигурност.

По данни на телеграм-канала "Генерал от СВР", (който бившият офицер от КГБ Юрий Швец смята, че е канал за активни мероприятия на Федералната служба за сигурност), на 12 май е завършила подготовката за операцията на Владимир Путин.

Според източниците на "Генерал от СВР" са подготвени и всички необходими "информационни мероприятия", която да прикрият отсъствието на Путин от Кремъл. Подготвени са така наречените "консерви" с кратки изявления и видеоучастия на Путин в съвещания, реакция на предварително планирани събития, подписване на укази, одобрение на различни административни ротации.

Независимо, че според лекарите ще са нужни от 2 до 5 дни, докато Путин е в състояние да се покаже пред публика, подготовката е за минимум 10 дни.

"Генерал от СВР" твърди, че е подготвен и един от двойниците на руския президент, който при необходимост да бъде "представен" на публиката.

Смята се, че операцията е била насрочена за 12 май, но не е известно дали вече е извършена.

Според източници, за незабавна операция са настоявали лекарите, които непрекъснато наблюдават Путин.

Превод: Faktor.bg