СПИН уби 21-годишна ромка от Орландовци

Млада жена е починала от СПИН в софийския квартал “Орландовци”. 21-годишната Настя е от ромското гето в квартала и преди няколко дни е настанена спешно в Инфекциозна болница в много тежко състояние. Починала е преди 3 дни, а преди 2 е била погребана.

Пожар в бързия влак Бургас-София

Пожар в два от вагоните е спрял бързия влак от Бургас за София, алармират очевидци на поредния жп-инцидент у нас. Ситуацията е била овладяна своевременно и огънят е бил загасен на гарата в Ихтиман.

С.Станишев: Недемократично е да ни поставят допълнителни условия за Шенген

Очаквам обективен доклад на ЕК с отчитане на резултати. Лошото е, че няма да има прекратяване на механизма за проверка в областта на правосъдието и вътрешните работи, което показва, че правителството не се справи с тази задача. Това каза пред БНР лидерът на ПЕС и на БСП Сергей Станишев.

Лъчо Мозъка иска да е доцент с крадени трудове

Д-р Лъчезар Иванов кандидатства за доцент в Медицинския университет (МУ) в София с две чужди публикации, съобщи сайтът zdrave.net. Той ги е представил на конкурса.  Автор на въпросните текстове е проф. Любомир Иванов, бивш директор на Националния център по опазване на общественото здраве, сега съветник по здравните въпроси към КНСБ. Това твърди самият проф. Иванов пред здравния сайт.

Euractiv: Брюксел готви убийствени доклади за България и Румиъния

Ключовите доклади на ЕС за напредъка на България и Румъния може да се окажат убийствени за двете страни. Те са на път да се провалят на първия си голям изпит от присъединяването си към съюза на 1 януари 2007 г. с предстоящото публикуване на ключовите доклади за напредъка им по реформирането на правоприлагащите органи. Това констаира европейският портал Euractiv.