Буяр Османи: Ако конституционните поправки не бъдат приети, преговорите с ЕС ще спрат

Тогава ще бъде твърде късно за всичко, заяви външният министър на РСМ

Буяр Османи

Буяр Османи

Буяр Османи говори за промените в конституцията пред "Click Plus“ на ТВ21. От интервюто става ясно, че Османи разбира, че това е доста чувствителен въпрос, но вярва, че ще има решение.

„Повече от 50 дни не съм се появявал пред медиите. Правя това, за да не се представят погрешно изявленията ми в България. И това се пренася тук у нас и подкопава целия процес. Хората тук изпитват истинско разочарование. Питат се дали тази работа има връзка с ЕС. Сега в България не е време за обществен дебат, защото България е в предизборен период. Много е важно да имаме подкрепа от международната общонст. Затова ще изчакаме още малко и ще започнем обществено обсъждане на конституционните промени. Повярвайте ми, като излязат предложенията, като прочетат текста, /на хората/ ще им олекне много, като видят, че става дума само за технически неща. Когато видят, че българите и сега са в конституцията, ще трябва само да ги назовем по име, мисля, че всеки ще се замисли - дори и тези, които са против!", каза Османи.

„Ще бъде много лошо, ако не се приемат конституционните промени. Лошо ще е за държавата. Ако конституционните поправки не бъдат приети, преговорите ще спрат. Тогава ще бъде твърде късно за всичко. Догодина ще има избори и в ЕС, това означава допълнителни усложнения“, заяви Османи.