Челобитие е запленило българските политици – практикува се драговолно и с мазохистично удоволствие

Цяла сюрия от съветски агенти и национални предатели, които населяват Народното Събрание и цялата държавна власт

Авторът

Авторът

Д-р Любомир Канов

За онези, които не разбират в колко жалко положение се намират българските политици днес, когато Украйна извършва историческа дератизация на Световния Плъх, наричан постсъветска Русия, имам да кажа следното:

Драгоценни и доброволни Българо-руски граждани и симпатизанти,
Никому не са нужни вашите жалки, мухлясали съветски оръжия, за които треперливо подсмърчате и ги оплаквате с жалобни гласове воглаве с Радев, Янев, Нинова-Кобилина, Гуцанов, Фюрер Копейкин, младият Хрушчов - Александър Симов и цялата 

сюрия от съветски агенти и национални предатели,

 които населяват Народното Събрание и цялата държавна власт.

Никому!

Украйна ще разбие мутрата на това злобно монголоидно човече с къси крачка, седнало на трона в Кремъл, с помощта на истинско оръжие, което ще получи от Свободния свят, а не от вас. Понеже не знаете добре родният си език, който вие приемате, че е руският, ще ви дам две благозвучни руски думи, които отсъстват в българския.
Едната е всъщност фамилно име на руски имперски генерал, тоест, равен по ранг на онези двамата хубавци споменати по-горе, също генерали — Радев и Янев,— които ще вземат властта от ваше име и се канят да я упражняват в близко бъдеще. Името му на този славен военен е 

Держиморда

 Примерно, да се е наричал Владимир Висарионович Держиморда. Держиморда е хем фамилно име, хем описание на власт по руски образец. Держи, мисля всеки разбира какво е - (като в добре познатият императив на самодържавието и комунизма “Держать, не пускат!”) А и морда е също познато. Означава муцуна, мутра, сурат и даже лице. Да държиш морда, означава, след като си на власт, да хванеш с длан носа и устата на някой поданик, да не му даваш да диша и по този начин да държиш властта по-далече от онези, които са всъщност като теб или са твои бивши приятели. 

Втората прекрасна дума употребявана при царската, пък и при комунистическата власт, е 

“мордобитие”

Бой по мордата. Изключително често и професионално практикувано, впрочем колкото по-безогледно, толкова по-добре. Когато се постигне пълно подчинение в резултат на боя по мордата, следва другата процедура, наречена “челобитие “— в знак на пълно и доброволно робство и подчинение на Господаря. Удряне с чело по пода или по калдъръма, както дойде. Прави се драговолно и с мазохистично удоволствие.
Това обаче, което очаква Путин, въобразил себе си като успешна Держиморда спрямо Украина, е много сериозно Мордобитие със съвременни западни оръжия, без помощ от България, като в краен резултат ще се получи една променена до неузнаваемост морда. Мордор ще излезе от тази битка като Графиня тичаща към Езерото с променено лице и товареща портокалите в бурета. 
Ако!
Остава да видим безутешно тъгуващите край Езерото Копейкин и Корнет Нинова със стари непродаваеми гранатомети и Калашников в ръце, докато другите хитреци успешно са се преквалицирали в домоуправители. ( Първи ще е Гуцанов!)

NB някои от алюзиите в текста вероятно ще са недостъпни за русофили, които никога не са чели Илф и Петров.