Ще преживея пореден крах на злото - някога беше империята СССР, а днес е Руската федерация

Санкциите работят, въоръжаването работи, единството на Западния свят работи

Роналд Рейгън

Роналд Рейгън

Константин Мишев

Скъпи мои момичета и момчета... така наричам всички приятелки и приятели, независимо дали са пълнолетни или на възрастта на Матусал (онзи библейски персонаж, който е живял до 968 години). 
Та скъпи мои... санкциите работят. Въоръжаването работи. 

Единството на Западния свят работи

Веднъж вече го преживях. В онези далечни години на Студената война също имаше много хора, които твърдяха, че изброените горе неща не били работели. А как всъщност добре проработиха. Тогава се наричаше Съветски съюз, сега е само Руска федерация. 

Днес почитаме паметта на Роналд Рейгън. Навършиха се 18 години от смъртта на най-великия държавник на миналия век. Тогава той казваше, че руснаците имат много пушки, но ще ги принуди да си ядат пушките. Направи го! Със санкции, въоръжаване и обединяване на 

Свободния свят срещу Империята на злото

 Първо бяха приети закони за лишаване на Москва от високите западни технологии. След това бяха настанени ракети със среден обсег в Европа и започна разработването на Стратегическата отбранителна инициатива или позната също като "Звезди войни". И накрая успя, въпреки левичарските и често финансирани от Кремъл протести, да обедини западните държави за битка срещу СССР.

 Роналд Рейгън отхвърли тогава доктрината "Брежнев" за правото на Москва да има сфера на влияние в Източна Европа. Тук ще отворя една скоба. Това беше в разрез с дотогавашната външна политика на Републиканската партия и нейния основен архитект Хенри Кисинджър. Нека историята отсъди кои са били прави. Никсън и Кисинджър или Рейгън и Бил Кейси (шефът на ЦРУ по онова време).
Разбира се, не беше само американският президент. Начело на Великобритания беше Маргарет Тачър, на Германия Хелмут Кол, на Канада Мълруни, а папа беше Йоан Павел Втори. 
Не бих искал да подценявам сегашните лидери Байдън, Джонсън, Шолц или Макрон. Не са на равнището на предишните, но в днешните тежки дни на война те

израснаха с няколко века

И наложиха сериозни санкции на Русия, въоръжават Украйна и показват, че Запада отново е обединен и силен.

Но да се върна към началото. Санкциите, въоръжаването и единството на Свободния свят работят. 
И съм убеден, че ще преживея пореден крах на злото. Някога беше империята СССР, а днес е Руската федерация. Но каквото и да е името...злото е същото и трябва да бъде победено!
Отново.