Политолог: Няма никаква логика да твърдим, че зимата ще бъде страшна

ДБ и Радев споделиха взаимната си фрустрация и не чух щрихи за бъдещето, посочи Любомир Стефанов

Любомир Стефанов

Любомир Стефанов

Няма никаква логика да твърдим, че зимата ще бъде страшна. Не сме във война, справяме се прилично икономически. Това мнение изрази в ефира на Нова нюз политологът Любомир Стефанов.

"ДБ и Радев споделиха взаимната си фрустрация и не чух щрихи за бъдещето. Имаше политическо и личностно говорене. Дано като изключат камерите да кажат същественото", заяви още той.

По думите му Радев няма партия, но има служебно правителство, което използвайки момента, че е ничие, за да разчиства едни авгиеви обори. Президентът е назначил тотална ревизия на предишното управление. Той е взел страна срещу партиите, които опитват да променят секторни политики. Радев разчиства по оста някому. Затова има опасност парламентът да се превърне във функция на президента, подчерта Стефанов.

Според него и в момента се гласува смесено, а ако хартия замени машината, това ще е крачка назад.

Журналистът Виктор Иванов определи консултациите като скучни, а стратегията е ясна - да се ходи на избори.

"Радев изглежда е влязъл в предизборен период. Президентът е руски. Единственият риск при избори през януари е служебното правителство да не успее да изрине снега, така че бюлетините да не стигнат до секциите. (...) За всички е ясно, че ще ходим на избори. Или бавим заради промените в Изборния кодекс, но хората няма да им вярват. Или да мине програмата за спешно превъоръжаване на служебния кабинет. Ако бъде одобрена, правителството разполага с 10 млрд. лева и не трябва да пита повече парламента", подчерта Иванов.