ПП - ДБ: Всеки глас повече в неделя е един компромис по-малко, когато трябва да правим правителство

Тези, които искат латиноамериканска държава, ще изкарат гласоподавателите си под строй, заяви Асен Василев

Най-накрая станахме първи в добрите класации: първи по ръст на износа, първи по ръст на заплатите в ЕС. Макар и с малко, доходите изпревариха инфлацията. България е една от четири държави, в които това се случи. Това заяви по време на закриването на предизборната кампания на Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" съпредседателят на ПП Асен Василев. 

"Изборът на втори април, тази неделя, е много прост: или искаме още от една нормална европейска икономика, която носи нормални европейски доходи, или се връщаме обратно към латиноамериканския модел на управление, който се прожектира в последните 30 години, където парите отиват в малко на брой фирми и граждани, а останалите са или стабилно бедни, или принудени да емигрират", добави той.

"Тези, които искат латиноамериканската държава, ще изкарат гласоподавателите си под строй, защото ги плашат, че ако не гласуват за ГЕРБ или ДПС ще останат без работа или дърва за огрев за зимата, плашат ги с проверки, с които ще унищожат фирмите им. Въпросът е дали има достатъчно своодни български граждани, които искат европейска България, а не стария модел на управление. Това е истински избор, трябва да го искаме поне толкова силно, колкото другите искат латиноамериканския модел. Тогава не само ще спечелим, но и ще спечелим с много. Всеки един глас повече в неделя е един компромис по-малко, когато трябва да правим правителство", подчерта Асен Василев.

Христо Петров (Ицо Хазарта) призова да направим държавата си нормална, като добави, че за целта всеки от нас трябва да направи малка жертва, като например да отдели 10 минути от времето си, за да отиде да гласува.

"Този път има смисъл. Обединението, което направихме, дава ясен отговор на това как. Има ясен инструмент, който да изкара страната от тази безизходица. Има как!  Възможно е с номер 12. Ако пропуснем тази възможност, не знам какво ще стане", подчерта Христо Иванов.

"Много се радвам, че с много от вас се видяхме в различните градове и си поговорихме за едно важно съобщение - няма спасител, спастителите сме си самите ние, приказката за неволята свърши. Зависи от всички нас. Това се случи първо с нашето обединение. Всички организации, които ни подкрепиха, казаха, че не може да са наутрални и безучастни, и трябва да заемат страна. Това ни дава надежда, че можем да променим България. Това обединение има кауза за един нормален европейски живот. Това означава нормални европейски пътища, нормално европейско образование, здравеопазване, правосъдие. Всъщност, каузата е голяма. Вярвам, че на 2-ри април ще имаме истинска победа. Това, което се случва, е, че малка много добре организирана група хора извличаха ресурса на една голяма група хора, която не беше организирана, но тя започва да става все по-силна и да заявява, че бъдещето зависи от нея", посочи Кирил Петков.