Председателят на културния център в Битоля: Тук е масова истерия срещу българите

Любчо Георгиевски

Любчо Георгиевски

Това нападение е срещу всички българи в република Северна Македония. Не е само срещу секретаря на клуб „Цар Борис III“, а срещу всички нас. Това каза председателят на опожарения културен център в Битоля Любчо Георгиевски в ефира на „Офанзива“ по NOVA NEWS.

„Пендиков е честен и добър българин, който е и доброволец в „Червен кръст“ в Охрид. Тук е масова истерия срещу българите“, заяви той. Георгиевски каза, че в социалните мрежи има групи, в които се посочват имената и адресите на българите – активисти на клубовете и се организира побой върху тях.

Георгиевски заяви, че ще се борят за правата на българите в Северна Македония, няма да се откажат, ще търсят правата си и равенството с другите народи в държавата. „Ние никога няма да се отречем от нашия народ. Искат или не, българите са факт в република Северна Македония. Ние не сме зло. Българският народ е равен с всички народи, които живеят тук“, завърши Георгиевски.

Към този момент информацията за нападението на секретаря на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков е противоречива. Ситуацията в Северна Македония е спокойна.