Путин дава на армията си в Украйна храна със срок на годност, изтекъл още през 2015 година(видео)

Кремълската агресия в Украйна освети още един тежък проблем на руската армия, която съвсем не е така "великая и непобедимая". Момчетата, които са отишли да гинат за Путин се хранят с порциони с изтекъл срок на годност. Това разкри видеоклип, заснет от украински войници, които са пленили от агресора камиони с продоволствия. Готовите пакети с храна, които съдържат консерви, шунка, пастети, сирена, масло и др. са с ясно обозначен срок на годност – 2015 година. Тоест доброто качество на храната е изтекло още преди седем години. Клипът се разпространява в социалните мрежи и е насочен към майките руските войници: „Вижте с какво хранят децата ви, не оставяйте синовете си да умират за Путин в една безсмислена война“, призовават от украинското командване.

Още през първите дни на войната стана ясно, руската армия е зле запасена с горива, боеприпаси, помощна техника, палатки, одяла и др. А това допълнителни оказва влияние върху мотивацията на момчетата. Сред руските момчета се коментира и фактът, че това плачевно състояние на армията им е следствие корупционния модел, наложен от режима на Путин.

Руските войници ги хранят с порцион със срок на годност изтекъл през... 2015 година. Просто прекрасно. Руската армия не е мръднала от времената на СССР. Като добавим корупцията и безгръбначните влечуги около психопата в бункера - резултата е предвидим.