Росен Йорданов: Политическата картина е изкривена, цунами може да отнесе всяка надежда

В руската мрежа "Телеграм" се прави и политика, службите ни спят

Росен Йорданов

Росен Йорданов

Политическата картина у нас е крайно изкривена,  заяви пред бТВ социалният психолог Росен Йорданов. 
По думите му се наблюдава тенденция към политическо сектанство – говори се за „воини“, „светлина“.

„Ако падне още избирателната активност, ще се появи не една, а още пет такива партии, нищо чудно да се появи партия на знахарки, баячки“, отбеляза той.  

Експертът констатира, че както в руската мрежа „Телеграм“ се правят наркотици, „там се прави и политика, и органите за националната ни сигурност спят“.

Намираме се в особена тенденция и проблемът не е само в появата на малки партии, която беше тествана на местните избори, отбеляза Росен Йорданов.

„Има очакване някой да се намеси – тогава като цунами може да бъде отнесена всяка една надежда, планове или някакъв вид неофициални преговори“, предупреди той.

На фона на амбициите на Румен Радев да прави своя партия, Йорданов посочи, че при продължаване на сегашната тенденция „установен политик направи ли политически проект, отиваме на вятъра“.

Той напомни примера с Брекзит, когато активно малцинство от британски избиратели извади Великобритания от Европейския съюз.

Според него е изключително тревожно, че негласуващите, които бяха 60%, вече са 70%.

„Политиците са изключително виновни, че не обгрижват големи маси от населението. Отдолу нещо къкри.“ – добави събеседникът, като не изключи риска от появата на радикален вариант, подобен на словашкия Роберт Фицо.