Румен Христов: Ние ще спечелим тези избори, чакаме ги

Ние ще спечелим тези избори, чакаме ги. Това заяви в студиото на БНТ лидерът на СДС Румен Христов.

Убеден съм, че ГЕРБ-СДС ще се представим по-добре на изборите. Ние сме в предизборна кампания, но това не означава, че трябва да оставим държавата без правителство. Имаме излъчен служебен премиер. Стъпка по стъпка нещата вървят. Президентът Радев постъпва коректно, той извървя всички стъпки по Конституцията, коментира партийният лидер. 

Според Христов ПП-ДБ са имали по-голяма полза  от по-скорошни избори, защото с кабинет, с техните министри, са щяли  да загубят още от подкрепата на хората. 
Той определи като резонно Асен Василев да не бъде служебен министър, защото е ярка политическа фигура. Той самият е заявил, че ще участва в изборите и затова не може по никакъв начин да бъде служебен финансов министър.

Румен Христов посочи, че реформаторите и проевропейските партии по отношение на големите теми – еврозона и Шенген, войната в Украйна – намират общ език. По-добре е ГЕРБ и ДПС да се променят, но това може да стане, ако се работи с тях. От друга страна, ако имахме правителство, всички реформи можеха да се случат. В тази ситуация те се отдалечават още повече, но това съвсем не е по причина на  ГЕРБ – СДС, заяви на финала лидерът на СДС.