Септемврийското въстание и истината - българи не воюват срещу българи, а терористи срещу народа по заповед на Москва

Отмина и датата 23 септември, но тя отново стана повод за фалшива комунистическа пропаганда и тиражиране на мантри и неверни лъжи, които подло се набиват в главите на българите вече 98 години. Става дума за така нареченото Септемврийско антифашистко въстание, което червените историци 45 години представяха манипулативно като първото в света. Темата е актуална, защото и до днес продължава да разделя обществото и да го противопоставя.

БСП-София излезе със своя позиция:

"Датата 23 септември 1923 г. е знакова в антифашистката история на България.
Началото на Септемврийското въстание.
То е следствие от Деветоюнския военен преврат, в който законният министър-председател Александър Стамболийски е убит а над Земеделския съюз и Комунистическата партия започва погром. За да укрепи позициите си, фашисткото правителство обезкървява Земеделския съюз. Комунистите остават единствената сериозна сила в политическия живот на България, която може да се изправи срещу тях. Затова подготвят удар срещу Комунистическата партия. 
Фашисткото правителство идва във властта като враг на земеделци и комунисти, превръща и народа си във враг...
Нагнетеното напрежение избухва във въстание на 23-ти септември. 
Българи се изправят срещу българи.“

Има ли през 1923 година фашизъм в България, избухва ли народно въстание, гражданска война ли е това?

Първо: няма "Септемврийско въстание", а организиран от съветските агенти у нас селски бунт. 
Второ: няма "Бял терор", защото борбата на една легитимна власт срещу терористи, които работят в услуга на чужда държава, е изпълнение на дълг към Отечеството.
Трето: няма "Гражданска война", защото гражданската война може да има само между лоялни граждани на една държава, а в случая имаме война между хора, които милеят за България срещу безотечественици, които работя срещу пари за СССР и болшевиките.

БСП говори за антифашистка история у нас от 1923 година, но услужливо забравят когато комунисти и фашисти бяха другари и верни съратници, след подписването на пакта Молотов-Рибентроп. Точно тогава нашите комунисти издигат лозунги и разпространяват позиви за вечна дружба между Хитлер и Сталин.

Ето коментара и на проф. Евелина Келбечева: 

„Фактически на 23 септември този метеж е бил заповядан и донякъде спонсориран от Москва. И с идването на агентите у нас, т.нар. професионални революционери - Коларов, Димитров... Това е един акт на масов терор, който не е решение дори за БКП,  която още през 1918 година се е обявила за филиал на Коминтерна ... И тя вече не е самостоятелна национална политическа партия", посочва проф. Келбечева.

Септемврийското въстание в този смисъл е производна на външни планове. Без Москва, такъв метеж нямаше да се случи. Защото генералната линия, която идва от Москва, е дестабилизация на съществуващите правителства, терор, предизвикване на този метеж, който да покаже, че има фашизъм. Но в България никога не е имало фашизъм и националсоциализъм на власт, това са само пропагандни клишета, които не са истина...Защото през Втората световна война България продължава да поддържа активни дипломатически отношения със СССР,  който прави у нас най-голяма си шпионска мрежа...", каза още проф. Келбечева.“