Сочен баварски шницел със зеленчуци

Рецептата е лесна, а ястието - неустоимо вкусно

снимка: 1001 рецепти

снимка: 1001 рецепти

Необходими продукти:

телешко месо - 800 грама
масло - 40 грама
сол
черен пипер
мазнина - за пържене

За панировката:

брашно - 4 с.л.
грис - 4 с.л.
яйца - 3 броя
галета - 4 с.л.
За гарнитурата:

зеленчуци по избор

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на шницели. Начукайте ги леко и ги овкусете със сол и черен пипер. Оставете да отлежат така за 2-3 часа.

Оваляйте ги в брашно и след това в грис и след 10 минути ги потапяйте в разбитите яйца и галета и ги пускайте да се пържат в сгорещена мазнина за по няколко минути от двете страни, докато се получи лека розова обвивка.

Поднесете баварските телешки шницели с малка бучка масло върху всеки. Подходяща гарнира за ястието е картофената салата. Но ако предпочитате може да го поднесете с пържени картофи или друга гарнитура по ваш избор.

(Източник: flagman.bg)