Терзиев моли съветниците да си изберат председател на СОС

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

"До понеделник трябва да бъде избран председател на Столичен общински съвет, за да не загубим пари. Поставяме като краен срок 12 декември". Това заяви кметът на Столична община Васил Терзиев на днешното заседание на СОС, на което трябва да бъде избран председател на местния парламент. Три пъти досега този избор се проваляше, предаде БГНЕС.

Терзиев подчерта, че има много неща, които касаят града, но не могат да се случат без някакво решение на този проблем и затова трябва максимално бързо да бъде избран председател на СОС, както и да се направят разпределения по комисии, за да се избегне загубата на пари.

Столичният кмет отправи апел към всички, независимо колко ще е трудно, да намерят решение до понеделник, за да може да се придвижи работата на СОС. Той е категоричен, че това, което трябва да се случи, е да се отпуши работата.

Васил Терзиев съобщи, че без председател и започване реалната работа на Столичен общински съвет, щетата ще е 240 милиона лева. Терзиев обясни, че най-належащи са парите за ВиК проектите, приемането на план-сметката, за да има ресурси за почистването на града.