Каракачанов отвръща на удара: ЦИК глоби “ВОЛЯ” след сигнал от МО

Застрашава държавната собственост чрез използването на националния знак на военните въздухоплавателни средства

Централната избирателна комисия установи вчера на заседание, че е налице нарушение на забраната за използване на агитационни материали, които застрашават държавната собственост чрез използването на националния знак на военните въздухоплавателни средства, предвидена в чл. 183, ал. 4 ИК, от коалиция „ВОЛЯ – Българските Родолюбци“. Припомняме, че между военния министър Красимир Каракачанов и Веселин Марешки кипи жестока война. Двамата се състезават кой на предстоящите избори за ЕП представя автентичните патриоти. 

Решението е в отговор на официалния сигнал изпратен вчера, 4 май, от Министерството на отбраната за неправомерно използване от коалиция на знак за национална принадлежност на Военновъздушните сили, съобщиха от пресцентъра на МО.

Със свое решение № 258-ЕП/ 05.05.2019 г. ЦИК установи нарушение на забраната за използване на агитационни материали, които накърняват добрите нрави, предвидена в чл. 183, ал. 4 ИК, от коалиция „ВОЛЯ – Българските Родолюбци“.

Централната избирателна комисия постановява премахване на националния знак на военните въздухоплавателни средства от всички агитационни материали на коалиция „ВОЛЯ – Българските Родолюбци“ на основание чл. 186, ал. 2 ИК и упълномощава председателя на ЦИК да състави акт за установените нарушения на коалиция „ВОЛЯ – Българските родолюбци“.