Търсят закодиран подтекст в писмото на издирвания затворник Пелов

Почеркът говори, че авторът му е бил нервен и притеснен, чрез писмото се пращал сигнал до институциите

Писмото от името на един от най-издирваните рецидивисти у нас - Владимир Пелов, адресирано до президента и омбудсмана, бе коментирано от вътрешния министър. „И да пише писмо, и да не пише, ще го хванем”, коментира Валентин Радев.

Затворникът-беглец Владимир Пелов прати писмо до Румен Радев и Мая Манолова, докато го издирват под дърво и камък. Писмото е с дата 7 май, пуснато е с марка от Каварна, но е с клеймо София. Има и адрес на подателя. Ботевград, ул. “Ал. Батемберг” 21. Тук всъщност е домът на Владимир Пелов. Нова телевизия се допита до отдел “Разследване” на столичната полиция дали писмото е истинско.

„На първо място ще бъде изследван почеркът и дали е самият адресат писател, тоест дали е съставил това писмо, дали е под негова диктовка или някой друг го е написал”, каза началник-отделът Стойно Цветков. По марката, залепена на плика, може да има ДНК на подателя. Ние го предаваме като доказателство по разследването.

„Може някой от тях да е сътворил това писмо, може и някой близък например да го е написал под тяхна диктовка и да го е пуснал”, заяви началник Цветков. В писмото пише, че Пелов е невинен. Оръжието, което ползвал по време на бягството, не било с цел да убива. Не се казва как се е сдобил с него. Засега почеркът на писмото говори, че авторът му е бил нервен и притеснен. Данните за Пелов и Колев са, че все още са заедно. Чрез писмото се праща сигнал до институциите. В него се твърди, че отстраненият зам.-директор на затвора Анатолий Борисов покровителствал разпространение на дрога зад решетките. „Аз не знам да има затворник, който да е доволен от режима си или от заместник - директора си”, заяви по този повод министър Радев.

Припомняме, че Владимир Пелов и Радослав Колев успяха да избягат през парадния вход на Софийския затвор преди повече от месец. Досега не е ясно къде се намират. МВР е обявило двамата за общодържавно издирване.