Весела Чернева: „Българската следа“ във взривилия се камион е кьорфишек, целящ създаване на страх и паника

Весела Чернева

Весела Чернева

„Българската следа“ във взривилия се камион на Кримски мост е поредната дъвка, да бъде сплашено и паникьосано българското общество. Не може всеки фишек да създава такава паника. Това, което се случи в Украйна, наистина беше истински страшно. И ние вместо да говорим за това, се занимаваме с измислени неща. Това коментира в ефира на Нова ТВ Весела Чернева, съветник на бившия премиер Кирил Петков.

Ние не трябва да се страхуваме, да - притеснени, загрижени да сме. И тук идва големият въпрос – вярват ли българите на институциите, че могат да се справят с тази пропаганда. Затова смятам, че българските политици и институция трябва да кажат, че няма причини да се страхуваме. Ние сме в един алианс, който ни дава сигурност, изтъкна Чернева.

Според бившият дипломат Милен Керемедчиев тази история е съшита с много беди конци. Но това, което е опасно в случая, че антинатовската риторика на Русия беше пренесена в България и това не е случайно.

След като падна правителството на Петков, как се активира Митрофанова. Тоест, ето ние отново възстановяваме нашите добри отношения. България е определена като неприятелска държава, а ние продължаваме да се извиняваме. Освен това, българските евродепутати гласуват за помощ за Украйна, а нашето правителство отказва да дадем военно оръжие…Крайно време е да се каже ясно – подкрепяме ли военно Украйна или не я подкрепяме. Защото такава политика довежда до масова психоза сред хората, подчерта на свой ред бившият дипломат.