Водеща в кремълската ТВ „Россия 1“ с пропагандни внушения: Ние сме в Трета световна война

Водещата в Руска държавна телевизия Олга Скабеева обясни на зрителите, че причината, поради която "специалната операция" на президента Владимир Путин в Украйна отнема толкова време защото страната е влязла в Третата световна война, пише "Индипендънт". 

Забележката на известната ТВ-водеща следва кадри от потъването на флагмана на руския Черноморски флот крайцера "Москва".

Водещата Скабеева прави пропагандни внушението за зрителите на "Россия 1", че страната сега се "бори срещу структури на НАТО, ако не и срещу самото НАТО". 

"Смело може да се нарече това, което ескалира напрежението в Украйна, Трета световна война. Това е абсолютно сигурно. В момента определено се борим срещу структури на НАТО, ако не и срещу самото НАТО. Трябва да признаем това."

Загубата на крайцера "Москва" нанесе нов удар на руската офанзива, която се готви за ново нападение в района на Източен Донбас и се надява по този начин да дойде и развръзката на конфликта. Този факт обаче по никакъв начин не се вписва във внушенията на популярната руска журналистка, защото ударът по крайцера „Москва“  е извършен от военните сили на Украйна, която повече от 50 дни се опитва да изтласка агресора от страната. Още по-абсурдно е да се говори, че някакви структури на НАТО имат нещо общо със случилото се, тъй като Алианса не веднъж е заявил, че няма да влиза пряко във военни конфликт между Русия и Украйна. Затова  внушенията, че се води Трета световна война е откровена фалшива новина, каквито се леят от прокремълските медии ежедневно.