Картофки по чирпански
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
картофи - около 600 г
лук - 1 глава
чушки - 2 бр. зелени
доматен сос - 300 г
целина - 1 бр. стрък
червен пипер - 1 с.л.
моркови - 3 бр.
телешки бульон - колкото да покрие картофите (или вода)
олио - 100 мл
брашно - за сгъстяване по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязват се лукът и целината на ситно, чушките на по-едро, а морковите на кръгчета или полумесеци.
Всичко се задушава в олиото и се слага сол, за да пуснат зеленчуците вода и да се сготвят по-бързо. През това време се обелват и нарязват на едро картофите.
Сипват се доматите и се готви на бавен огън 10 минути и се слагат картофите и червения пипер.
Запържват се за кратко, огънят се увеличава и се налива вода или бульон, покривайки един-два пръста картофите.
Оставя се да се свари за около 20 минути и се сгъстява с малко брашно, размито в студена вода. Повира още 3-4 минути и картофите са готови.

Картофки, които направо се топят в устата
Още от Магии в кухнята
Телешки дробени със синдермьо
Ястието, което ви предлагаме, е различно както на вкус, така и по начин на приготвяне от познатата "синдермьо", която се предлага в ресторантите у нас и в чужбина. Съчетаването на крехкото и ароматно телешко месо с пухкавата синдермьо го прави неустоимо вкусно и питателно
Панирана щука с пролетна салата
Тази рецепта е отличен избор за тези, които обичат леки, хрупкави и здравословни ястия, подходящо както за обедно, така и за вечерно меню
Вретено с дроб
Ястието, което ще ви предложим, със сигурност би се харесало на хора, които обичат традиционната кухня с плътни вкусове. То е от онези гозби, които не приготвяме всеки ден, но оставят траен спомен на небцето. Спокойно можем да го наречем кулинарно бижу