Летен ордьовър - изкушение за гастрономите
- 10:49, 1 Ноември, 2024
- Предястия
снимка: Faktor.bg
Той може да бъде поднесен и като предястие
Необходим продукти:
8-10 броя пресни скариди
1 б. сушени домати в зехтин
2 бр. авокадо
50 гр орехи
50 гр суров шамфъстък
лютив сос (няколко капки за аромат)
1 лимон
сол
Начин на приготвяне:
Сгответе първо обелените пресни скариди, като ги хвърлите за няколко минути на загрят тиган, за да добият златист цвят. Подредете в подходяща чиния (за предпочитане продълговата).
След това пригответе двете разядки.
С помощта на пасатор пригответе пастата от сушен домат, ядките от орехи и шамфъстък, овкусени с малко от зехтина на доматчетата.
Разядката с авокада се приготвя още по-лесно. Изчистете авокадото от кората и костилката. Смачкайте го добре с вилица, като прибавите към него сол (на вкус) и сока на един лимон. Капнете няколко капки лютив сос, за да направите вкуса на авокадото леко пикантен (това е пожелателно, а не задължително).
Двете разядки оформете като топки (може да си помогнете с лъжица за сладолед) и ги аранжирайте по ваше желание до пресните скариди.
Украсете ордьовъра с резенчета лимон и стръкчета пресен магданоз или друга подправка, каквато обичате.
Поднесете ордьовъра с лека, добре охладена напитка – по ваш избор.
С брускети или препечени филийски ордьовърът е истинско изкушение за гастрономите.
Следете с Фактор
Зафиров: БСП е подложена на изпитание, няма да сме изтривалка на нечистоплътни интереси
- 21:23, 23 Ноември, 2024
Орбан: На 12 декември вътрешните министри на ЕС ще подкрепят София и Букурещ за Шенген
- 20:50, 23 Ноември, 2024
ИТН: Не гарантираме, че Силви Кирилов ще откаже номинация за премиер, ако оглави НС
- 20:38, 23 Ноември, 2024
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене