7 Декември, 2025

Ловджийски шницел

Ловджийски шницел

Да се насладим на кухнята на Джейми Оливър

1. Измийте добре картофите, без да ги белите. Нарежете ги на резени по дължина. Поставете ги в тенджера с вряща подсолена вода и варете 2-3 минути. Прецедете картофите добре и ги разстелете в тава, посталана с хартия за печене. Поръсете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре и разстелете на един слой. Печете 20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. 

2. За соса обелете и нарежете лука. Запържете го в дълбок тиган с 2-3 с.л. олио за 2-3 минути. Добавете предварително почистените с четка и нарязани на едро гъби. Разбъркайте и задушете за 2 минути. Поръсете с листенцата мащерка.

3. Нарежете бекона на малки кубчета и го добавете. Разбъркайте. Добавете доматеното пюре и разбъркайте. След минута добавете виното и водата. Оставете соса да заври и гответе 10 минути. Накрая поръсете с нарязан магданоз и овкусете със сол и черен пипер. 

4. За шницелите месото трябва да е изтънено равномерно, до 0.5 см. В една чиния разбийте яйцата. В друга сипете брашното, а в трета - галетата. Оваляйте всеки котлет в брашно, така че то да покрие добре месото, изтръскайте излишното. След това потопете месото в яйце, а накрая в галета.

5. Сипете 2-3 с.л. олио в тиган и го загрейте на умерена температура. Пържете шницелите два по два, по 4 минути от всяка страна, до златисто. Извадете върху кухненска хартия. Посолете леко шницелите.

6. Сервирайте топлите шницели, гарнирани с печени картофи и зеленчуков сос.

(24kitchen)

 
Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза