5 Декември, 2025

Лятна крем супа от пресен грах

Лятна крем супа от пресен грах

Лесно и вкусно ястие, много подходящо за летните горещини

Необходими продукти:

300 г пресен грах

250 г зелен боб

2 картофa

2 тиквички

около 100 г масло

прясно мляко

сол

магданоз/копър

Начин на приготвяне: Картофите, тиквичките и зеления боб се нарязват на парчета, след което към тях се прибавя изчистения зелен грах. Зеленчуците се заливат с литър гореща вода и се оставят да врат около 20 минути.

Когато са сготвени, изливаме водата, останала в тенджерата и пасираме заедно с маслото, докато получим хомогенна смес. Разреждаме с прясното мляко до гъстота, каквато искаме. 

Поднасяме крем супата в купи, като добавяме ситно нарязан магданоз или стрък копър, и бучка масло - за аромат.

Може да сервирате супата с предварително приготвени кротони - нарязан стар хляб на малки кубчета, запържени с няколко скилидки счукан чесън и масло.

 
Сподели:

Коментари (0)

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Все повече домакинства обръщат внимание не само на вкуса на храната, но и на начина, по който тя се приготвя. Изборът на безвредни съдове за готвене е пряко свързан със здравословното хранене и дълготрайността на кухненското оборудване. Възможностите са разнообразни – от съдове от стомана, керамика, стъкло или емайл, до модерни модели с незалепващо покритие.