5 Декември, 2025

Гъби с тиганички

Гъби с тиганички

Вкусно ястие, особено подходящо в дните на Великденския пост

Нужни продукти:
6-7 картофа
2 глави стар лук
2-3 супени лъжици безглутеново (бяло)брашно
1/2 кг гъби печурки
сол
бял пипер

Начин на приготвяне: Настържете на ренде картофите и лука, овкусете ги със сол и бял пипер, и добре объркайте получената смес заедно с брашното. Оставете сместа да престои за около 30 минути. След това изцедете отделилата се от сместа вода и направете от нея малки сплеснати кюфтета (тиганички). 

Намаслете тефлонов тиган (за предпочитане с висок венец) и когато е добре загрят изпържете на средно силен огън тиганичките от двете страни, докато добият златист цвят. Заедно или поотделно изпържете и почистените, добре измити гъби. 

Подредете готовите гъби и тиганички върху листа от маруля в голяма продълговата плоска чиния. Украсете със стръкчета пресен магданоз.

Поднесете ястието с домашно кисело мляко (краве, овче или биволско - по ваш избор).

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза