28 Ноември, 2024

Гъби с тиганички

Гъби с тиганички

Вкусно ястие, особено подходящо в дните на Великденския пост

Нужни продукти:
6-7 картофа
2 глави стар лук
2-3 супени лъжици безглутеново (бяло)брашно
1/2 кг гъби печурки
сол
бял пипер

Начин на приготвяне: Настържете на ренде картофите и лука, овкусете ги със сол и бял пипер, и добре объркайте получената смес заедно с брашното. Оставете сместа да престои за около 30 минути. След това изцедете отделилата се от сместа вода и направете от нея малки сплеснати кюфтета (тиганички). 

Намаслете тефлонов тиган (за предпочитане с висок венец) и когато е добре загрят изпържете на средно силен огън тиганичките от двете страни, докато добият златист цвят. Заедно или поотделно изпържете и почистените, добре измити гъби. 

Подредете готовите гъби и тиганички върху листа от маруля в голяма продълговата плоска чиния. Украсете със стръкчета пресен магданоз.

Поднесете ястието с домашно кисело мляко (краве, овче или биволско - по ваш избор).

Сподели:
Вкусна парена салата

Вкусна парена салата

Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие

Лакерда

Лакерда

Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.