5 Декември, 2025
/

Пурички със спанак и крем сирене

Пурички със спанак и крем сирене

Пърженето се извършва на маслена баня

Най-важните съставки:

брашно, галета, кашкавал, крем сирене, моцарела, олио, сол, сол и пипер, спанак, черен пипер, чесън на прах, яйце

Необходими продукти:

2 опаковки х 125 грама крем сирене
200 г спанак
1 топка моцарела
100 г кашкавал
1 с.л чесън на прах
сол и пипер на вкус
брашно
яйце
галета
олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Кипнете 1 литър вода с 1 ч.л. сол. Щом заври добавете измитите листа спанак и гответе 3 минути. След това изсипете в гевгир и шокирайте в ледена вода или под течаща студена. Отцедете добре спанака и го наситнете.

2. Моцарелата и кашкавала рендосайте.

3. В купа изиспете крем сиренето и към него добавете спанака, другите две сирена, сол и пипер на вкус и чесън на прах. Разбъркайте хубаво.

4. Застелете плоска тава с хартия за печене, изсипете сместа върху нея и с шпатула я заравнете така, че дебелината й да е около 1,5 до 2 см. След това приберете във фризер за 30-40 минути.

5. Замръзналата смес извадете с все хартията, а после винмателно обърнете и отлепете хартията. С остър нож нарежете на пурички с дължина около 10 см. и ширина около 3 см.

6. Пригответе си една чиния с разбито яйце, втора - с брашно и трета - с галета, като си оставите още едно яйце и пликовете с брашно и галета за добавяне при нужда.

7. Сгорещете олио в дълбок съд за пържене на маслена баня и си застелете чиния за вадене с домакинска хартия.

8. Взимайте пръчица, овалвайте първо в брашно, след това в яйце, после в галета, после пак в яйце и отново в галета. Пускайте да се пържи до получаването на златиста коричка. Нека огънят е умерен до силен, за да не прегарят панираните сиренца. След като се отцедят подобаващо върху домакинската хартия, сервирайте с любимия си сос за потапяне на доматена основа.

Източник: YouTube/Tasty (youtube)

Сподели:

Коментари (0)

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Все повече домакинства обръщат внимание не само на вкуса на храната, но и на начина, по който тя се приготвя. Изборът на безвредни съдове за готвене е пряко свързан със здравословното хранене и дълготрайността на кухненското оборудване. Възможностите са разнообразни – от съдове от стомана, керамика, стъкло или емайл, до модерни модели с незалепващо покритие.