5 Декември, 2025
/

Украински рибник

Украински рибник

Рецепта за много лесно и вкусно ястие


Необходими продукти

пъстърва - 1 кг филе (може и скумрия)
бутертесто - 500 г
лук - 4 глави
олио - 3 с.л.
магданоз - 4 стръка
копър - 4 стръка
яйца - 1 бр.
сол - 2 щипки
бял пипер - ½ ч.л.

Начин на приготвяне

Тестото се разрязва на две и се разточва тънко. Едната част се слага в намазана с мазнина тава и върху нея се разпределя нарязаното рибно филе.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва до златисто. Смесва се с нарязаните копър и магданоз, сол и бял пипер.

Рибата се поръсва с тази смес. Отгоре се слага другата част от тестото и ястието се оформя като риба. Рибникът се намазва с разбито яйце и се пече половин час на 180 градуса.

Източник: recepti.gotvach.bg




Сподели:

Коментари (0)

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Все повече домакинства обръщат внимание не само на вкуса на храната, но и на начина, по който тя се приготвя. Изборът на безвредни съдове за готвене е пряко свързан със здравословното хранене и дълготрайността на кухненското оборудване. Възможностите са разнообразни – от съдове от стомана, керамика, стъкло или емайл, до модерни модели с незалепващо покритие.