21 Декември, 2025
/

Украински рибник

Украински рибник

Рецепта за много лесно и вкусно ястие


Необходими продукти

пъстърва - 1 кг филе (може и скумрия)
бутертесто - 500 г
лук - 4 глави
олио - 3 с.л.
магданоз - 4 стръка
копър - 4 стръка
яйца - 1 бр.
сол - 2 щипки
бял пипер - ½ ч.л.

Начин на приготвяне

Тестото се разрязва на две и се разточва тънко. Едната част се слага в намазана с мазнина тава и върху нея се разпределя нарязаното рибно филе.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва до златисто. Смесва се с нарязаните копър и магданоз, сол и бял пипер.

Рибата се поръсва с тази смес. Отгоре се слага другата част от тестото и ястието се оформя като риба. Рибникът се намазва с разбито яйце и се пече половин час на 180 градуса.

Източник: recepti.gotvach.bg




Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза