6 Декември, 2025

Малко популярна, но много вкусна рецепта за сос

Малко популярна, но много вкусна рецепта за сос

Сос с бадеми, поднася се с варено месо или риба.

Време за подготовка: 20 минути

Време за изпълнение: 40 минути

Брой порции: 6

Необходими продукти:

30 гр. бадеми

5 сардели (от консерва)

4 яйца

3 с.л масло

1 с.л. брашно

10 с.л. оцет

сол

закар

Начин на приготвяне:

Яйцата трябва да се сварят добре, а през това време бадемите се обелват и се счукват на ситно. Към вече счуканите бадеми се прибавят твърдо сварените жълтъци. Размесва се много добре. Към така получената смес се прибавя бучка захар и оцет и се разбърква с дървена лъжица, докато се получи еднородна смес.

Отделно маслото и брашното се разбиват. Към сместа при постоянно бъркане постепенно се прибавят две чаени чаши вода, а след това обезкостените сардели, смачкани предварително на каша. Накрая се прибавя бадемовата смес и се осолява.

Полученият сос се разбърква добре и се слага на огъня. Вари се, докато се сгъсти.

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза