Време за подготовка: 20 минути
Време за изпълнение: 40 минути
Брой порции: 6
Необходими продукти:
30 гр. бадеми
5 сардели (от консерва)
4 яйца
3 с.л масло
1 с.л. брашно
10 с.л. оцет
сол
закар
Начин на приготвяне:
Яйцата трябва да се сварят добре, а през това време бадемите се обелват и се счукват на ситно. Към вече счуканите бадеми се прибавят твърдо сварените жълтъци. Размесва се много добре. Към така получената смес се прибавя бучка захар и оцет и се разбърква с дървена лъжица, докато се получи еднородна смес.
Отделно маслото и брашното се разбиват. Към сместа при постоянно бъркане постепенно се прибавят две чаени чаши вода, а след това обезкостените сардели, смачкани предварително на каша. Накрая се прибавя бадемовата смес и се осолява.
Полученият сос се разбърква добре и се слага на огъня. Вари се, докато се сгъсти.
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.