7 Декември, 2025

Пресни картофки в було

Пресни картофки в було

Рецептата е проста, а вкусът е изключителен

Необходими продукти:
1 кг малки пресни картофки
1 агнешко було
1 стрък копър
5-6 скилидки чесън
Сол
Олио

Начин на приготвяне:
Осолете агнешкото було и го оставете да престои 24 часа.

В подходящ съд за фурна сложете добре измитите малки картофки, добавете към тях нарязан на ситно пресния копър и скилидките чесън. Посолете и добавете съвсем малко олио. След това загърнете с булото картофките и ги оставете да се готвят в средно силна фурна (на 180-200 градуса) поне за 1 час, докато булото добие златист цвят (това е ориентир, че и то сготвено добре).

Готовото ястие може да поднесете със свежа зелена салата или купичка домашно овче мляко. Вкусът е удивителен – все едно похапвате младо агнешко с пресни картофки.

Чаша охладено вино (бяло или червено – по ваш избор) ще подсили неповторимия вкус и ще направи удоволствието от храната още по-голямо. 

Снимки: Faktor.bg

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза