Необходими продукти:
1 кг малки пресни картофки
1 агнешко було
1 стрък копър
5-6 скилидки чесън
Сол
Олио
Начин на приготвяне:
Осолете агнешкото було и го оставете да престои 24 часа.
В подходящ съд за фурна сложете добре измитите малки картофки, добавете към тях нарязан на ситно пресния копър и скилидките чесън. Посолете и добавете съвсем малко олио. След това загърнете с булото картофките и ги оставете да се готвят в средно силна фурна (на 180-200 градуса) поне за 1 час, докато булото добие златист цвят (това е ориентир, че и то сготвено добре).
Готовото ястие може да поднесете със свежа зелена салата или купичка домашно овче мляко. Вкусът е удивителен – все едно похапвате младо агнешко с пресни картофки.
Чаша охладено вино (бяло или червено – по ваш избор) ще подсили неповторимия вкус и ще направи удоволствието от храната още по-голямо.
Снимки: Faktor.bg
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене