28 Декември, 2025

Пресни картофки в було

Пресни картофки в було

Рецептата е проста, а вкусът е изключителен

Необходими продукти:
1 кг малки пресни картофки
1 агнешко було
1 стрък копър
5-6 скилидки чесън
Сол
Олио

Начин на приготвяне:
Осолете агнешкото було и го оставете да престои 24 часа.

В подходящ съд за фурна сложете добре измитите малки картофки, добавете към тях нарязан на ситно пресния копър и скилидките чесън. Посолете и добавете съвсем малко олио. След това загърнете с булото картофките и ги оставете да се готвят в средно силна фурна (на 180-200 градуса) поне за 1 час, докато булото добие златист цвят (това е ориентир, че и то сготвено добре).

Готовото ястие може да поднесете със свежа зелена салата или купичка домашно овче мляко. Вкусът е удивителен – все едно похапвате младо агнешко с пресни картофки.

Чаша охладено вино (бяло или червено – по ваш избор) ще подсили неповторимия вкус и ще направи удоволствието от храната още по-голямо. 

Снимки: Faktor.bg

Сподели:

Коментари (0)

Зимна бурания за Бъдни вечер 

Зимна бурания за Бъдни вечер 

В народната традиция особено място този ден имат обредните ястия, които се слагат на трапезата. Като последен ден от Рождественския пост, гозбите задължително са постни и са нечетен брой - 7, 9 и т.н.

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите