19 Май, 2025
/

Превъзходна есенна тиквена супа

Превъзходна есенна тиквена супа

снимки: наш читател

Достатъчно е да я приготвите веднъж, за да ви стане любима

Необходими продукти (за 4-6 порции):

  • 500 гр тиква
  • 2 моркова
  • 2 чушки
  • 2 малки домата
  • 2 глави лук
  • 2 глави чесън
  • 150 гр прясно мляко
  • бульон (пилешки, телешки или зеленчуков)
  • зехтин 
  • сол и бял пипер на вкус

 

 

Начин на приготвяне: 

Нарежете тиквата на средно големи парчета и ги наредете в тавичка. Между тях подредете изчистените и нарязани на резени моркови, чушка, домати, както и обеления лук и почистен чесън. Добавете сол и бял пипер на вкус, залейте със зехтин и разбъркайте зеленчуците. 

20231016_Zelenchuci.jpg

Така приготвените зеленчуци изпечете върху кухненска хартия за около 30 минути на средно силна фурна. Когато придобият златиста коричка, ги извадете от фурната. Сложете ги в блендер, добавете приготвения бульон (според предпочитанията ви) и пасирайте зеленчуците. Към получената крем супа добавете прясното млеко и отново разбъркайте добре. 

Поднесете супата в дълбоки купи. По желание може да добавите натрошено саламурено сирене.

Сподели:

Коментари (0)

Пипала от калмари върху лимонов кускус и свежи аспержи

Пипала от калмари върху лимонов кускус и свежи аспержи

Комбинирайте морската текстура на калмара със свежестта на кускуса и деликатната крехкост на аспержите, за да се насладите на едно балансирано, пролетно ястие, което ще впечатли и най-изисканите вкусове

Скариди с аспержи, мус и бурата - пролетна симфония за сетивата

Скариди с аспержи, мус и бурата - пролетна симфония за сетивата

Тази рецепта със скариди, млади аспержи, копринен мус от жълтъци и мека текстура на бурата е истинско гастрономическо удоволствие. Съчетала деликатна елегантност с изтънчен вкус, тя е идеално предястие за специален обяд или вечеря

Биленик – вкусът на домашния уют

Биленик – вкусът на домашния уют

Това тестено ястие носи едновременно усещането за домашен уют и кулинарна традиция, напомняща за онези простички гозби, приготвяни с обич, но без излишна претенция